четвъртък, 8 март 2012 г.

What if ... it wasn't meant to be ?

Хм.. За първи път пиша със сълзи. Сълзи, които рядко допускам на свобода. Плача на филми. Но не на тъжни филми. Плача на разни думи, които героите казват в комедиите или приказките. Но сега за 7 секунди очите ми се напълниха със сълзи на страх, песимизъм и може би малко болка. Е, може би не малко. И то как се случи... Ами замислих се дали това, че когато вярваш в нещо много силно и направиш нещо, което не си правил никога, за да го получиш, не е поредната хорска измислица. Ами ако всичките ми усилия са напразни... Извинете. Пак използвам думата "ако". Страх ме е да произнасям нещата без нея. Седя и се взирам в торбичката, която ми подари при последната ни среща. Сещам се как я напълни с надежди, мечти, вяра и ми я връчи. Сещам се как преди да ми я дадеш отново бях стигнала до тук. До "явно не е било писано"тук. А тази торбичка вече се изпразни. Грабвах всеки път, когато ти се разсърдя по една шепа вяра, че ще ме потърсиш. Поръсвах всеки един сън с теб с щипка надежда, че той някога ще се сбъдне. И по една мечта на ден, всичкото това да не е просто вятър. И сега отново ми се плаче. Лаптопа ми се пренасити от With or without you на U2. И от сълзи. Не вярвам, че името ми на латински или там какъв беше древен език значело сила. Ако бях силна щях отдавна да съм събрала смелост и да съм си изяснила всичко. Но не. Имам някаква фобия от тръгващи си хора. От напускащи хора. Знам кога се сдобих с нея, помня всеки миг, в който я предолявах и да, страх ме е. И както на друго място казах в мен са 2 Алиси. Едната я е страх, другата пък се надява и разочарова постоянно. Тя е по-смешна. Защото днес отново чака цял ден едно глупаво съобщение, което така и не получи. А честно казано вече и двете са се изчерпали да се сърдят. Понякога просто става прекалено много и претръпваш. И ако си средностатистически умен човек, след като претръпнеш СПИРАШ. Край. Тръгваш си. Минало. Ако си като мен... захващаш се с нещо по между другото и след известно време като ти мине хайдее пак наново :) Залъгваш се, че това ти стига, само и само за да се натъмъниш към удобството на другия и продължаваш да си страдаш тихичко. И от време на време. Защото не можем да имаме онова "винаги ще те намеря, където и да си" - на Снежанка и Чаровния принц. Или пък "важно е какъв си отвътре" на Красавицата и Звяра. Нямаме или се крие. Поне за нас Алисите... е трудно откриваемо. Защото в нашата страна има само Луди шапкари. Когато се хванеш за един, се изгубваш някъде в шапката му и ставаш по-луда от него. Тичаш в лабиринт от жив плет и пишеш публикации, които започваш със сълзи и завършваш със смях. Луда, да. Ако някой знае как се лекува такъв вид лудост, нека подшушне :)

6 коментара:

  1. Eй Алиске, не се лекува, миличка. Прекрасно знам за какво говориш, но единственото решение е да разбереш, че ако това беше правилният човек за теб - той нямаше да ти причинява такива неща. Очевидно не е истинския, следователно не си струва да се терзаеш за него. Не си губи времето с неподходящи. По-добре сама, отколкото зле придружена. А след това ще дойте и Той. Мъжът който никога няма да позволи да се чувстваш така, както се чувстваш в момента. Ти заслужаваш най-доброто! Успех, миличка!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами знаеш ли какво... ще те послушам :) Принципно никой не слушам, даже и себе си, но теб ще те послушам. Може би това ми трябваше, някой да ми го каже. Сега остава постепенно, постепенно да започна да го приемам и да махна думичката "ако" :D ще се помъча да отповярвам, че той е Той иии напред в търсенето на принца ;d Благодаря ти за хубавите и смислени думи, целувам те !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Сигурна съм, че ще си щастлива много скоро!!! И да запомниш още нещо много важно, колкото и да е клиширано: Знай си цената!!! Успех, миличка!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Хах страшна си ти. Вълшебната ми ористница :)) Слушам !!!!! Благодаря ти отново !

    ОтговорИзтриване
  5. Когато най - малко очакваш ще се появи човека, който винаги си чакала. А дотогава горе главата! :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Я колко сме позитивни :) Харесва ми !! Целувки мушице !

      Изтриване